SOLITA
LUKOVIČASTO POVRĆE
ISPIŠITE STRANICU
LUK
DIREKTNA SJETVA U PROLJEĆE
Aida F1
Aida F1
To je vrlo rani luk bijele pokožice za direktnu sjetvu u proljeće. Odličan luk glatke i sjajne pokožice za svježu potrošnju i kratko skladištenje.
White Opera F1
White Opera F1
Vrlo poznat luk bijele pokožice. Lukovice su glatke, srednje krupne, namijenjen je svježoj potrošnji i industriji. Dugo se skladišti.
Zelda F1
Zelda F1
Zelda je luk svjetlo crvene pokožice, namijenjen svježem tržištu, preradi i dugotrajnom skladištenju. Namijenjen je tržištu koje traži luk svjetlije crvene boje pokožice.
Lisa F1
Lisa F1
To je luk ljubičaste boje pokožice za dugo skladištenje. Koristi se za svježe tržište i za industrijsku preradu.
Fiamma F1
Fiamma F1
To je jedinstven luk tamno crvene pokožice za dugotrajno skladištenje. Fiamma je najpopularniji luk crvene pokožice u Europi. Pogodan je za mehaniziranu berbu..
Musa F1
Musa F1
Musa je rani luk žute pokožice, namijenjen svježem tržištu i preradi. Ima snažan korjenov sustav, sferičnog je oblika, tankog vrata. Dobro se skladišti i vrlo je rodna.
Fundador F1
Fundador F1
To je hibrid visokog potencijala rodnosti, vrlo lijepe tamne boje pokožice, te dobre tolerancije na Fuzarij i Pink Root. Pogodan je za uzgoj Jambo veličine lukovica. Ima snažan korjenov sustav..
Magika F1
Magika F1
Srednje rani luk za dugo skladištenje. Ima izuzetnu boju pokožice, više slojeva. Lukovice su vrlo ujednačene. Krupnoća ovisi o sjetvenom sklopu.
Ambrador F1
Ambrador F1
To je srednje rani hibrid nove generacije. Lukovice su krupne, vrlo ujednačene, vrat je tanak, ljuska odlična, pa je pogodan za dugotrajno skladištenje i mehaniziranu berbu
Lamyca F1
Lamyca F1
To je srednje kasni luk za svježu potrošnju i dugotrajno skladištenje. Pokožica je brončane boje, lukovica je tankog vrata, okrugla. Formira veći broj ljuski. Vrlo je rodan. Najbolje rezultate je pokazao u uzgoju u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.
Elenka F1
Elenka F1
To je referentni hibrid na talijanskom kao i na drugim svjetskim tržištima. Jedinstvene su mu osobine tamna brončana boja pokožice, te sposobnost formiranja većeg broja ljuski koje zaštićuju lukovicu. Pogodan je za mehaničku obradu od berbe, skladištenja, pakiranja, transporta. Najbolje rezultate daje u istočnoj Hrvatskoj.
PREZIMLJUJUĆI LUK
Hidras F1
Hidras F1
To je srednje rani luk za prezimljenje. Koristi se za svježe tržište kao cijela glavica ili vezanje u vezice u ranijem roku. Biljka je snažna, lukovica okrugla, dobro podnosi niske temperature.
Divinstar F1
Divinstar F1
Luk za svježe tržište, koristi se u glavici i kao mlai luk.Srednje je kasni, biljka je snažna, lukovica tankog vrata, sladak je i vrlo visokog prinosa.
Kaptiva F1
CRX 2301 F1
Vrlo rani hibrid za svježu potrošnju. Lukovica je krupna, okrugla, tankog vrata. Ovo je luk za početak berbe, vrlo dobro podnosi transport.
Primabelle F1
CRX 2554 F1
Vrlo rani luk za svježe tržište. Lukovica je okrugla, tankog vrata, srednje veličine. Može se brati strojno.
Fokker F1
Fiokker F1
Fokker je visoko adaptabilan luk za uzgoj u mnogim područjima. Visokog je prinosa, ranoće i dobre kvalitete lukovice. Lukovica je okruglo plosnata, krupna, srednje dugo se skladišti.
Reflex F1
Reflex F1
To je srednje rani luk za prezimljenje namijenjen skladištenju. Pokožica je zlatno žute boje, okrugla, srednje veličine.
Kimi F1
Kimi F1
To je mladi luk. Biljka je uspravna, tamnih sjajnih listova. Namijenjen je prezimljenju i sjetvi u proljeće. Odličnog je okusa.