SOLITA
KUPUSNJAČE
ISPIŠITE STRANICU
CELER KORJENAŠ
Apollo
Apollo
Apollo je sorta s krupnijim korijenom od standardnih sorti. Ima srednje kratko lišće, bijelo meso. Vrlo je prinosan, srednje rani i dobro se skladišti. Lagano se bere i čisti, jer nema puno postranih izboja. Posjeduje visoku toleranciju na antocijansko obojenje, otporan je na Fuzarij i mozaik virus celera. Za ranu berbu potrebno je 55 - 60.000 biljaka/ha, a za kasnu berbu i skladištenje 70 - 80.000 biljaka/ha.
CELER BJELAŠ
Primus F1
Primus F1
To je hibrid celera bjelaša u tipu Tall Utah. Biljka je srednje visoka, list i stabljika su srednje zeleni. Vrlo je kompaktna iznutra i teško procvjetava. Potrebno je paziti na rokove sjetve.
CELER LISTAŠ
Amsterdam dark leaf
Amsterdam dark leave
To je sorta celera listaša tamnozelenog krupnog lista. Otporan je na procvjetavanje, aromatičan i rodan.Kad se direktno sije za svježu potrošnju u vezicama, razmak između redova je 20 cm, a potrošnja sjemena je 600-800 g/1000m2. Koristi se u industriji i u proizvodnji sadnica, lončanica.
CIKLA
Modana
Modana
Vrlo rana, monogermna sorta, 60-65 dana vegetacije. List je snažan i kratak. Vrlo otporna na procvjetavanje. Korijen je okrugao, gladak i vrlo ujednačen. Vrlo je tolerantna na Cerkosporu. Sadrži visok postotak suhe tvari. Koristi se za svježu potrošnju, vezice i za industrijsku proizvodnju.
Morèn F1
Moren F1
Morèn je cikla okruglih, ujednačenih, glatkih korjenova. List je snažan. Uzgaja se cijele godine, vegetacija je srednje kasna, oko 100 dana, ovisno o rokovima sjetve i sklopu. Gomolj ima 13% suhe tvari, brix 10,5-11,5. Otporna je na procvjetavanje i nema kolutove u presjeku.
MRKVA
Cetan F1
Cetan F1
Izabrali smo jedan lijepi rani hibrid u tipu Nantesa, 85 - 90 dana vegetacije. Korijen je cilindričan, gladak, lijepe narančaste boje, 16 - 18 cm duljine. Lišće je snažno što osigurava mehaničku berbu.
PERŠIN KORJENAŠ
Bero
Bero
To je poludugi peršin korjenaš, bijelog, glatkog korijena. Ujednačeni korjenovi koničnog su oblika. Ima bujnu lisnu masu. Uzgaja se u proljeće i ljeti, za prezimljenje. Raste oko 3 mjeseca od nicanja, u proljetnom roku. Za svježe tržište bere se i prije tehnološke zriobe.
PERŠIN LISTAŠ
Moss Curled
Moss Curled
Sorta vrlo kompaktnog rasta. Listovi su sitno kovrčavi, sjajni, lijepe zelene boje.
Italian Giant
Italian Giant
Peršin listaš krupnih, teških listova. Biljka je uspravna, list je sjajan, tamno zelene boje.