SOLITA
KUPUSNJAČE
BROKULA
Tirreno F1
Tirreno F1
Tirreno je sorta brokule namijenjena jesenskoj i zimskoj berbi u mediteranskom podneblju. Broj dana vegetacije ovisi o rokovima sjetve od 90 do 120. Cvatovi su vrlo teški, pravilno raspoređenih pupova. Stabljika je kompaktna, teška. To je vrlo rodna sorta koja stvara postrane izboje nakon glavne berbe.
Otporna je na pepelnicu.
Sakura
Sakura
Sakura je rana brokula, vegetacije 63 – 70 dana vegetacije. Proizvodi se za ljetnu i ranu jesensku potrošnju. Cvat je kupolastog oblika, čvrst i težak.
CVJETAČA
Majorca F1
Majorca F1
To je rana sorta 60 - 65 dana vegetacije nakon sadnje. Glavice su bijele, dobro pokrivene. Namijenjena je svježem tržištu.
Corsica F1
Corsica F1
Cvjetača 70 - 75 dana vegetacije, dobro pokrivena.
Bermuda F1
Bermuda F1
Srednje kasni hibrid vegetacije 80 - 85 dana. Najbolja je za jesensku berbu.
Jamaica F1
Jamaica F1
To je zimska cvjetača, za uzgoj u uvjetima blage zime. Cvat je duboko smješten u lišću, bijele boje, kompaktan. Broj dana vegetacije je 155, od sadnje.
KELJ PAPUČAR
Bosworth F1
Bosworth F1
To je srednje rani hibrid, vegetacije 140 dana. Formira krupne pupove na ujednačeno popunjenoj stabljici.
Red Bull
Red Bull
Ovo je posebna sorta crvenih pupova, čija boja postaje intenzivnija u jesen s nižim temperaturama. Preporuka je uzgoj za svježe tržište.
KINESKI KUPUS
Gorki F1
Gorki F1
Gorki je visoko prinosna sorta pogodna za jesensku berbu i skladištenje. Vegetacija je 70 dana, glavice su oko 2 kg, lijepe žute unutrašnje boje.
Sotsji F1
Sotsji F1
Sotsji je hibrid 60 - 65 dana vegetacije, kompaktnih glavica, dobro zatvorenih na vrhu. Masa glavica je 1,5 - 2 kg. Namijenjen je proljetnoj sjetvi.
Scarlette F1
Scarlette F1
To je novi tip kineskog kupusa crvenog lišća. Namijenjen je uzgoju za svježe tržište, za miješane salate. Hrskave je strukture i dugo ostaje svjež nakon rezanja. Vrlo je dekorativan. Sije se od polovice lipnja, za jesensku berbu.
KORABICA
Neisse F1
Neisse F1
Neisse je vrlo rani hibrid bijele korabice. Glavice su smještene iznad zemlje. Preporuča se za proljetni uzgoj u plastenicima i vrlo ranu proizvodnju na otvorenom. Meso je sočno i bez celuloznih vlakana.
KUPUS
Dawn F1
Dawn F1
To je rani kupus 57 - 62 dana vegetacije, snažnog i brzog rasta. Dugo stoji u polju. Preporuča se za uzgoj u plastenicima i na otvorenom, u sklopu 45 - 55.000 sjemenki.
Flight F1
Flight F1
Kupus 63 – 65 dana vegetacije, vigorozna biljka s maškom. Glavice su smještene malo iznad površine tla.Vrlo je ujednačen, mase 1,5 - 2,5 kg. Dobro podnosi različite uzgojne uvjete. Dugo stoji u polju i ne puca. Otporan je na Fuzarij.
Houston F1
Houston F1
To je sorta 70 - 75 dana vegetacije za svježu potrošnju. Biljka je kompaktna i podnosi gusti sklop sadnje. Prosječna težina glavica je 1 - 1,5 kg, uz sklop 55.000 biljaka/ha, te 1,5 - 2 kg uz sklop 40.000 biljaka/ha. Popunjava glavicu prije tehnološke zriobe i lijepe je unutrašnje strukture. Otporan je na Fuzarij.
New York F1
New York F1 New York F1
Prekrasan kupus 85 dana vegetacije za svježu potrošnju i skladištenje. Glavice leže duboko u širokim listovima, mase 2 - 3 kg. Vrlo dobro podnosi prijelaz iz hladnog u topli dio godine. Otporan je na Fuzarij i tolerantan na Xantomonas.
Fortune F1
Fortune F1
To je rana sorta kupusa za svježu potrošnju, 55 - 60 dana vegetacije. Glavice su svježe zelene boje, ne pucaju. Preporuča se za ljetnu sadnju sa periodom rasta od toplog vremena prema hladnijem. Otporan je na Fuzarij.
Hollywood F1
Hollywood F1
To je kupus 85 - 90 dana vegetacije, za svježu potrošnju i kiseljenje. Prosječna težina glavica je 2,5 - 3 kg, ovisno o sklopu. Ima snažan korjenov sustav i dobro podnosi visoke temperature. Listovi su tanki, hrskavi i finog okusa. Glavice ne pucaju. Otporan je na Fuzarij.
Red Pearl F1
Red Pearl F1
To je rani crveni kupus, 70 dana vegetacije. Biljka je snažna, ne puca i dugo stoji u polju. Unutrašnja boja je vrlo intenzivna.